Waterkefir vs. Melkkefir

Waterkefir versus Melkkefir


De voordelen zijn vergelijkbaar. Beide kefirkorrels breken suikers af in meer verteerbare energie, terwijl ze beide nuttige bacteriën en gist verstrekken dewelke gunstig zijn voor het spijsverteringsstelsel. Het belangrijkste verschil is het kweekmedium. Mensen die allergisch zijn voor zuivelproducten geven de voorkeur aan waterkefir. Waterkefir kan op smaak worden gebracht in een tweede gisting. Omdat waterkefir op basis van water is gemaakt kan er gemakkelijker meer waterkefir gedronken worden dan melkkefir.

Waterkefir is een zeer krachtig probioticum. Het is krachtiger dan in de handel verkrijgbare kefir en kombucha. Het zelf maken van kefir is een eenvoudig en goedkoop proces. Waterkefir wordt gekweekt in een oplossing van suiker en water. Waterkefir kan ook geteeld worden in natuurlijke fruitsappen die suiker bevatten of kokoswater. Melkkefir wordt gekweekt in koemelk, geitenmelk of schapenmelk . Iedereen kan Kefir drinken. Kefir is uitstekend voor gezonde mannen en vrouwen, zwangere en zogende vrouwen, kinderen, ouderen en mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem.

Melkkefir
Melkkefirkorrels

Waterkefir
Waterkefirkorrels